Burn-out begeleiding

Je hebt te horen gekregen dat je een 'burn-out' hebt. Of je voelt zelf dat je hard bezig bent er één te krijgen.
Je bent niet de enige. In 2021 werden in dit land meer dan een miljoen mensen getroffen door een burn-out.

Maar: wat maakt dat het jou treft? Wat is er aan de hand met je? En: wat heb je nodig om beter te worden?
Ik heb zelf twee keer in mijn leven te maken gehad met een burn-out. Toen vond ik het een ramp. Nu kan ik zeggen: het is een enorme leerschool geweest om zo onderuit te gaan.
Mijn invalshoek bij een burn-out is dat je te lang door bent gegaan op een weg die niet bij je past, en op een manier die niet bij je past. Daar zijn natuurlijk oorzaken voor, die vaak al eerder in je leven liggen. Welke rol nam je als kind al op in je gezin van herkomts? Hoe leerde je omgaan met verliezen en teleurstellingen in je leven? Hoe vrij voelde je je om je roeping of verlangens te volgen? Waar speelt er 'unfinished business', niet genomen rouw?Allemaal factoren waardoor Je werkelijke zelf in de knel isgekomen en je de signalen onderweg niet kon verstaan. Totdat het klapt. En je eigenlijk een nieuwe kans krijgt om te ontdekken wie je echt bent, wat bij je hoort en hoe je jezelf kunt voeden.

Mijn begeleiding is geinspireerd op de invalshoek van Jane Coerts, bij wie ik via Alba-Academie de training Burn-out Preventie volgde. Mijn insteek is puur maatwerk, helemaal afgestemd op jou en jouw situatie.
Waar mogelijk in afstemming met je werkgever en UWV.
Het herstellen van het contact met jezelf, je lichaam, je behoeftes is één van de belangrijkste onderwerpen in de begeleiding. Als je dat wil, kan daarna het oppakken van werk weer de aandacht krijgen.

Zoek je inspiratie? Ik kan je van harte het boek Van burn-out naar Levenszin door Jan Alice Coerts aanraden.